Kompanija “Neven” se bavi proizvodnjom dizajnerskih kravata, leptir mašni,ascot kravata, šalova, džepnih rupčića i ešarpi.

Neven Vrgoč, rodom iz Splita, oduvijek je imao unikatan smisao za modu, poglavito za modne detalje. Godine 1978, osniva kompaniju “Neven” i koncentrira se na izradu svilenih kravata, no svoj potpun umjetnički izričaj ostvaruje na ručno oslikanim kravatama. Za vrlo kratko vrijeme,  “Neven” kravate postaju simbolom Beograda, ali i  svjetskih metropola, te  1990 godine otvara butik i u prestižnom Beverly Hillsu u Sjedinjenim Američkim Državama.

Uvijek tražeći nove izazove, Nevenovo ime je otisnuto 1983 godine i u knjigama Guinnessovih rekorda, za najveću kravatu na svijetu od 23 metra i za najmanju kravatu od 19 mm, te za najbrže vezanje kravate od 0.76 sekunde.  (1985)

Milos Forman i Neven Vrgoč
Milos Forman i Neven Vrgoč

Kao modni trendsetter, organizira brojne izložbe i revije u Beogradu, te prvi Beogradski karneval 1998 godine, a za ulazak u 21. stoljeće, 2000 godine održava izložbu na kojoj predstavlja kravate  “Od Isusa do kompjutera”‘.

Budući da je uvijek bio inspiriran ljepotom žene, 2008 godine predstavlja spomenik ženi kupcu i osvajaču u obliku kravate.

Smrću “Beogradskog Kralja Kravata” 2014 godine, tradiciju izrade kravata preuzima njegov najmlađi sin Bojan, koji je od malih nogu učio zanat uz svog oca.

Ponosni smo što od sada možemo ponuditi “Neven” kravate i u samoj kolijevci kravata- Hrvatskoj.

Oliver Reed i Neven Vrgoč
Oliver Reed i Neven Vrgoč

 

 

 

guinness-rotirana
Guinness Certificate

 

Odgovori